Adressering: je contactinfo staat natuurlijk al op je cv, maar zet hier toch maar even je e-mailadres. Dan maak je het ze zo makkelijk mogelijk om contact met je op te nemen.

Azra Naseer

Straatnaam 1

2301 AB Purmerend

voornaamachternaam@gmail.com

Gemeente Waterland 

T.a.v. José van der Veen

Straatnaam 1

1234 AA Monnickendam 

Purmerend, 4 mei 2016

Onderwerp: Sollicitatie Verbinder in de overheidscommunicatie 

Geachte mevrouw Van der Veen,

Ik zie in uw vacature voor een Verbinder in de overheidscommunicatie een afspiegeling van de moderne overheid: in nauw contact met de burger staan en samen de gemeente inrichten. Dat spreekt mij enorm aan en ik wil hier graag mijn energie voor inzetten. 

Ik heb mij tijdens mijn studie gespecialiseerd in overheidscommunicatie omdat ik het belangrijk vind dat overheid en burger dicht bij elkaar staan. Wat ik essentieel vind in communiceren is goed luisteren. Dat is ook wat mij zo aanspreekt in deze functie. U vraagt om iemand die ontwikkelingen in de samenleving opmerkt en vertaalt naar een effectieve communicatie. 

Die klantgerichte benadering hanteer ik ook bij mijn huidige werkgever, het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Zo heb ik bij de Waterschapsverkiezingen 2015 de opkomst sterk weten te vergroten. Ik signaleerde een verschil tussen het communicatieniveau van het Waterschap en de kennis en interesse bij de burger. Dit heb ik aangetoond met straat-interviews en online polls. Ik heb een nieuwe strategie ontwikkeld die duidelijk effectief was. 

Daarnaast vraagt u om een sterk strategische sparringpartner die kan adviseren en overtuigen. Dit is ook in mijn huidige baan een belangrijke taak. Om hier een nog steviger rol in te kunnen vervullen, heb ik de training Beïnvloeden en Adviseren met succes afgerond. Sindsdien ben ik betrokken bij steeds grotere projecten op beleidsniveau. 

Die strategische vaardigheden zou ik nu graag bij u inzetten. Ik kijk er dan ook naar uit om u persoonlijk kennis te laten maken met mijn communicatietalent en overtuigingskracht. 

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

Azra Naseer 

Bijlage: cv

Voorbeeld sollicitatie per e-mail voor een sous-chef

Hoofdlettergebruik: staat de voornaam ervoor? Dan tussenvoegsels als ‘de’ met kleine letter.

Max de Vries

Straatnaam 6a

9875 AA Zwolle

voornaamachternaam@gmail.com

Restaurant L’Amuse 

T.a.v. Marcel de Goede 

Kerkplein 1 

5995 AW Zwolle 

Zwolle, 25 februari 2013

Onderwerp: Sollicitatie zelfstandige, ambitieuze sous-chef 

Hoofdlettergebruik: achternaam zonder voornaam? Dan ‘De’ met hoofdletter.

Geachte heer De Goede,

Als gast kom ik al jaren graag in uw restaurant en ik droom er dan ook van om deel uit te maken van het topteam in uw keuken. Uw vacature voor sous-chef is voor mij dé kans. 

Wat mij aanspreekt in uw restaurant is de eigenwijze koers die u vaart. Er zijn al zoveel restaurants die onder het mom van innovatie gerechten met blokjes gelei en toefjes schuim op tafel zetten. U blijft bij uw kracht en laat gasten nog echt genieten van klassiekers als canard à l’orange – met uw eigen, innovatieve signatuur. 

U vraagt om een all-round sous-chef die zelfstandig kan werken. Sinds mijn koksopleiding aan de Hotelschool in Brugge werk ik als zelfstandig sous-chef bij restaurant De Hoefslag. In mijn vrije tijd train ik mijn kennis van technieken en recepten. Ook ontwikkel ik mijn eigen gerechten. Mijn doel: het creëren van een wauw-effect door smaak, verfijning en originaliteit.

Uw sommelier Ellen Mollee vertelde mij tijdens mijn laatste bezoek dat u een groeiende behoefte heeft aan verantwoord ondernemen. Ik help u graag om die ambitie te realiseren. Tijdens mijn opleiding heb ik mij namelijk gespecialiseerd in verantwoorde inkoop en bedrijfsvoering. Sindsdien heb ik een groot netwerk opgebouwd van leveranciers in duurzame producten op het topniveau dat past bij L’Amuse. 

Ik ben van harte bereid om tijdens een nadere kennismaking mijn vaardigheden en vakkennis ter plekke te bewijzen. 

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

Max de Vries

Bijlage: curriculum vitae


 643 total views,  2 views today